stichting platform gehandicapten dalfsen presenteert zich

Met de nieuwe video en website vraagt de werkgroep BTB (Bereikbaar, Toegankelijk, Bruikbaar) van SPGDalfsen aandacht voor mensen met een lichamelijke beperking. De video laat zien waar mensen met een lichamelijke beperking letterlijk tegen aanlopen of rollen. SPGDalfsen geeft voorlichting op scholen en bij andere bijeenkomsten. Men kan dan zien en ervaren wat het betekent om een aandoening of ziekte te hebben. En hoe dit je beperkt in je functioneren in de samenleving.

Ook laat de video zien hoe dingen wel, of in ieder geval makkelijker, kunnen. Belangrijk is dat je de juiste hulpmiddelen hebt, zoals een rolstoel of rollator, of hulp krijgt. Voor een deel bepaalt de omgeving hoe belemmerend je de beperking ervaart. De kinderen gingen na de videopresentatie enthousiast ervaren wat het is om blind te zijn, of altijd in een rolstoel te moeten voortbewegen.

Op de gepresenteerde website geeft de stichting aan wie ze zijn, wat ze doen en hoe. Ook staan er actualiteiten en links op. Dit om je te helpen wegwijs te worden in het land van regels en mogelijkheden, zowel landelijk als ook regionaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.