Home / archiefcentraal / sportverkiezing ommen van start

sportverkiezing ommen van start

Op woensdag 20 januari 2016 organiseert de gemeente Ommen in theater Carrousel de jaarlijkse Sportverkiezing. Op deze avond worden de titels en de felbegeerde prijzen weer toegekend aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportpluim van 2015.

“De sportverkiezing is ieder jaar weer een geweldig evenement om sporters die het afgelopen jaar een mooie prestatie hebben geleverd in het zonnetje te zetten”, vertelt wethouder Scheele. “Iedereen weet hoe belangrijk beweging is voor zijn of haar gezondheid. Sporters verleggen grenzen en gaan nieuwe uitdagingen aan. Zij zijn dan ook een voorbeeld voor alle inwoners in de gemeente Ommen. Als gemeente dragen we daaraan graag ons steentje bij. We hopen ook dit jaar weer veel aanmeldingen van inwoners voor de verschillende sportprijzen te krijgen.”

Spelregels
Je kunt tot maandag 30 november sporters online nomineren. Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. De minimumleeftijd voor de categorieën Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sportpluim is 14 jaar. Voor de categorie Sporttalent van het jaar maakt iedereen tot 14 jaar kans om genomineerd te worden. Daarnaast geldt dat de aangedragen kandidaten of ploegen in de gemeente Ommen moeten wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn tussen 1 november 2014 en 31 oktober 2015.

Nomineren
Sporters kunnen tot 30 november worden genomineerd via www.sportverkiezingommen.nl met daarbij een uitleg waarom de sporter genomineerd wordt. Per categorie bepaalt een jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. Medio december worden de nominaties bekend en kunnen inwoners via www.sportverkiezingommen.nl stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. Op woensdag 20 januari 2016 worden de prijzen uitgereikt in theater Carrousel.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.