sociale conferentie eerste stap naar armoedevrij ommen

De vier partijen signaleren armoede onder hun cliënten en bewoners. Dit heeft hen aangemoedigd de handen ineen te slaan om armoede in Ommen een halt toe te roepen. De conferentie heeft als doel samen met de genodigden stil te staan bij armoede in de gemeente en hoe samenwerking kan bijdragen aan een armoedevrij Ommen.

Tijdens de conferentie wordt de genodigden een convenant aangeboden. Door in te stemmen met het convenant en de ondertekening van deze, kan een eerste stap gezet worden om met ketenpartners een gemeente breed verbond tegen armoede en sociale uitsluiting aan te gaan.

Sociaal minimum
In de gemeente Ommen zijn huishoudens die vaak jarenlang leven van een inkomen rond het sociaal minimum. Ook hier zijn kinderen die moeten opgroeien in een huishouden met een laag inkomen. Veel van deze huishoudens en kinderen verkeren in een situatie van armoede. Ze ontberen de middelen en mogelijkheden om mee te doen in de samenleving. Volgens de gemeente is dat niet alleen hun persoonlijke probleem: “Armoede is een maatschappelijk vraagstuk dat iedereen in de gemeente aangaat.”

In een armoedevrije gemeenschap is geen sociale uitsluiting. Daar tellen mensen mee zoals ze zijn en hebben ze mogelijkheden om mee te doen in de samenleving. Om naast inkomensgebrek sociale uitsluiting te bestrijden en te voorkomen, is de inzet nodig van maatschappelijke organisaties en groepen van burgers. Alleen een gemeenschap die dat voor elkaar krijgt, mag zichzelf een armoedevrije gemeente noemen.

De conferentie op 3 december begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.