Home / archiefcentraal / sinterklaas met nieuwe pakjesboot naar nieuwe kade dalfsen

sinterklaas met nieuwe pakjesboot naar nieuwe kade dalfsen

Direct na het aanmeren heten burgemeester Han Noten en Chris Brandsema van Ondernemend Dalfsen de Sint en zijn twintig pieten welkom. Na dit ontvangst gaat de Sint samen met de burgemeester te voet door de Prinsenstraat richting het Kerkplein. Daar staat een podium klaar, dat speciaal voor Sinterklaas is neergezet en waarop de Sint-DJ zorgt voor een Sinterklaas Disco op het plein.

Na de disco gaat de route te voet verder door de Wilhelminastraat. Ter hoogte van de Jumbo gaat de stoet linksaf naar het Emmagebouw, waar Sinterklaas aanwezig zal is bij een gezellig feestje met alle pieten. Hier kunnen de kinderen tot 9 jaar bij Sinterklaas en de hoofdpiet langs gaan voor een hand, een praatje of om gewoon een foto te maken. Ook zijn er spelletjes met de pieten, wordt er gezongen voor Sinterklaas en kunnen de kinderen vragen stellen.

Inmiddels wordt in het centrum van Dalfsen ook al druk gezocht naar de gouden pepernoten die Verstrooipiet kwijt is geraakt. Verstrooipiet heeft namelijk de gewone pepernoten en de gouden pepernoten door elkaar gegooid en in de Dalfser winkels rondgestrooid. De kinderen kunnen helpen om de gouden pepernoten terug te vinden. De winkels waar de pepernoten zijn gevonden, kunnen worden aangekruist op het antwoordformulier dat te downloaden is via www.sintdalfsen.nl. De beste zoekers maken kans op een leuke prijs. Formulieren kunnen tot en met 3 december worden ingeleverd. Snelle inzenders maken bovendien kans om hulppiet te zijn bij de intocht van Sinterklaas op 14 november.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.