sinterklaas met boerenpiet in vinkenbuurt

Veel dorpen mogen al een weekje genieten van Sinterklaas, maar sinds zaterdagochtend Vinkenbuurt ook. Tegen half 11 kwam Sinterklaas met zijn Pieten naar het buurthuis van Vinkenbuurt. Hij werd gebracht door boer Jan op een tractor. Buiten stonden de kinderen met hun ouders en grootouders hem al op te wachten en zongen hem een warm welkom toe: ‘Sinterklaasje, kom maar binnen!’.

Sinterklaas had dit jaar een Piet meegenomen die graag boer wilde worden en vroeg of de kinderen hem daarbij konden helpen. Aangezien zij op het platteland van Vinkenbuurt wonen, weten zij natuurlijk veel van het buitenleven.

Er werd een spoedcursus dialect gegeven, echte boerenspelletjes en er werd gedanst op muziek van de Bibaboerderij. De ene Piet leerde sneller dan de ander. Dat leverde lachwekkende momenten op. Boerenpiet zocht eigenlijk ook nog een boerinnenpiet. Op advies van de kinderen koos hij ‘gele’ piet om hem te helpen op de boerderij in Spanje.
Veel kinderen hadden een tekening voor Sint gemaakt en wilden ook nog wel even met hem en de pieten op de foto.

Ook schonk Sinterklaas nog even aandacht aan de mama’s van het ‘mama-café Vinkenbuurt’ dat in januari van start gaat. Elke maand is er een leuke activiteit in het buurthuis voor alle moeders uit Vinkenbuurt en omgeving, met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Na een uurtje kwam aan de gezelligheid weer een einde, omdat Sinterklaas met zijn Pieten naar een ander dorp met wachtende kinderen moest vertrekken. De kinderen zwaaiden en zongen hem vrolijk uit en kregen na afloop van Sinterklaas een heerlijke zak snoep mee naar huis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.