Home / archiefcentraal / sieraden buitgemaakt bij insluiping in dalfsen

sieraden buitgemaakt bij insluiping in dalfsen

De vrouwelijke bewoonster van de woning trof plotseling een onbekende man en vrouw in haar garage aan. Deze waren kennelijk binnengekomen via de niet afgesloten garagedeur. Het tweetal hing een ongeloofwaardig verhaal op, waarbij ze om hulp vroegen aan het bejaarde echtpaar. Het echtpaar ging uit van het goede in de mens en bood de onbekenden de gewenste hulp. Korte tijd later bleek nog een derde onbekende man in de woning aanwezig te zijn, die met een smoes uit het zicht van de bewoners verdween. Kort daarna was de gevraagde hulp kennelijk niet meer nodig en vertrok het drietal rond 20.15 uur richting het centrum van Dalfsen. Later op de avond bleek een redelijke hoeveelheid sieraden verdwenen te zijn vanaf de bovenverdieping.

De politie doet onderzoek naar het misdrijf. De drie daders van deze babbeltruc/insluiping worden allen omschreven als tussen de 30-35 jaar oud. De vrouw was vrij lang, had een blanke huidskleur en had kort blond haar. Daarnaast was zij donker gekleed en droeg een rokje. De beide mannen waren lichtgetint en droegen eveneens donkere kleding. Een van de mannen was van tenger van postuur, de ander was beduidend gezetter. De politie vermoedt dat in de omgeving van de Wilhelminastraat een auto heeft gestaan, mogelijk met een vierde persoon erin of erbij.

Tips?
Heb jij informatie die mogelijk met dit misdrijf in verband kan staan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Oudere mensen zijn regelmatig slachtoffer van dergelijke misdrijven. Dit waarschijnlijk omdat criminelen denken dat ouderen vaak veel sieraden of geld in huis hebben. Tevens zijn ouderen vaak minder bedacht op de verkeerde bedoelingen van de op het oog keurige, aardige en vriendelijke criminelen.

De politie vermoedt dat daders vaak een woning uitzoeken, die op het oog door ouderen bewoond worden aan de hand van de inrichting of de vaak ‘typische beplanting’ op de vensterbank. Heb jij plots onbekende mensen aan de deur of in huis die met een vreemd verhaal komen? Of zie je mensen in de straat of bij een woning van je bejaarde buurtgenoten en vertrouw je dit niet? Aarzel dan niet en bel meteen 112 om de verdachte situatie door te geven.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.