Home / archiefcentraal / sercodak dalfsen strijdend ten onder in eerste duel tegen gdynia

sercodak dalfsen strijdend ten onder in eerste duel tegen gdynia

De dames van Vistal Gdynia gooiden vanaf het begin de beuk er flink in, waarbij ze niet werden gehinderd door de arbitrage. De Duitse scheidsrechters lieten veel toe, wat in het voordeel werkte van de Polen. Met name de fysiek beresterke Patrycja Kulwinska, spelend met rugnummer 77, was een grote plaag voor Sercodak. Ze was amper af te stoppen, maakte doelpunt na doelpunt en had een grote bijdrage in de stand van 6-11 die na een kwartier op het scorebord stond.

Sercodak speelde in de openingsfase bijzonder slordig. De dames leden te vaak onnodig balverlies en lieten te veel kansen onbenut. Tekenend was dat zowel Nienke de Wild en Astrid Holstad nog voor rust een strafworp misten. Toch herpakten de Dalfsenaren zich redelijk in de minuten voor de pauze, waardoor de schade halverwege meeviel: 10-12.

Inhaalrace
Na rust gaf Sercodak een ijzersterk vervolg aan de inhaalrace. Door doelpunten van Astrid Holstad, Tess van Buuren, Fenne Rijks en wederom Holstad stond het plotseling 15-13 in Dalfsers voordeel. Daarbij mag ook de rol van keepster Christy Zimmerman niet onopgemerkt blijven. Met katachtige reddingen was ze een absolute sta-in-de-weg voor de Poolse dames.

Toch lukte het Sercodak niet om de voorsprong vast te houden. Gdynia knokte zich letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd. Bij een stand van 20-20 kon het beide kanten op. Dalfsen zocht de aanval, knalde de bal vol op de lat en zag hoe deze enkele seconden later aan de andere kant in het doel lag: 20-21. Vijf seconden voor tijd leek Dalfsen alsnog langszij te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd, nota bene vanwege een overtreding van één van de Poolse dames. De scheidsrechters verzuimden echter de voordeelregel toe te passen.

Return
Volgende week zondag staat de return op het programma. In Gdynia, een havenstad in het noorden van Polen, begint het duel om 16.00 uur. Tussendoor speelt Sercodak nog een competitiewedstrijd. Aanstaande donderdag speelt de ploeg thuis tegen Venlo. Deze wedstrijd wordt echter niet afgewerkt in de Trefkoele, maar in Arnhem. De sporthal in Dalfsen is niet beschikbaar, vanwege de opvang van vluchtelingen.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.