Home / archiefcentraal / russische en baltische koormuziek in vilsteren

russische en baltische koormuziek in vilsteren

Kamerkoor Arte Vocale komt uit Hengelo en is voor het eerst in Vilsteren te horen. Het koor werkt op projectbasis en themagericht en vindt het een uitdaging om verbinding aan te gaan met andere disciplines. In Vilsteren presenteert het koor samen met de veelzijdige dirigent Hans Noyens een bijzonder programma met een verhalenverteller.

Arte Vocale zingt muziek van Russische en Baltische bodem: delen uit de indrukwekkende vespers van Rachmaninov, mysterieuze muziek van de romanticus Taneyev, motetten van Ruslands beroemdste 20e eeuwse componist Stravinsky en welluidende zettingen van teksten van de dichter Poeshkin door Ruslands best bewaarde geheim Georgi Sviridov.

Aangevuld met Rihards Dubra spirituele muziek uit de Baltische staten en het melodieuze Ubi caritas van de Noor Ola Gjeilo maken het programma tot een rijk en gevarieerd geheel. Verhalenverteller Hans Maartens verbindt de muziekstukken met teksten. Kijk voor meer informatie over het programma in de concertagenda van www.kamerkoorartevocale.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. De concerten worden aangekondigd in de agenda van www.landgoedvilsteren.nl. Voorafgaand aan het concert kan je een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.