Home / archiefcentraal / project duurzaam ondernemen van start in dalfsen

project duurzaam ondernemen van start in dalfsen

Onder leiding van ervaringsdeskundige Timo Veen werd de groep uitgedaagd om na te denken over de toekomst. Wat moet je doen als de grondstoffen opraken? Of hoe reageer je op nieuwe regelgeving? En hoe ga je bijvoorbeeld om met klanten die vragen om duurzame producten? De oplossing voor veel problemen is dat de ondernemers, inwoners en overheid meer samen moeten werken.

De afgelopen jaren hadden veel ondernemers moeite om het hoofd boven water te houden. Maar heel wat bedrijven in Dalfsen hebben toch de goede afslag genomen. Denk hierbij aan het isoleren van het bedrijfspand, energiezuinige machines en lokale inkoop. Maar waar liggen nog kansen? Waar kan Groen Gebogen bij helpen?

De volgende ideeën werden bedacht: Lokaal energie opwekken door en voor de gemeenschap, duurzame sociale werkgelegenheid, bevorderen van het consumentengedrag bij plaatselijke ondernemers en duurzame bedrijfsrondleidingen voor alle Dalfser ondernemers. Groen Gebogen gaat samen met de Dalfser ondernemers deze en eventueel nieuwe ideeën verder oppakken.

Jij kunt als inwoner van Dalfsen meehelpen. Heb je misschien ideeën of suggesties? Mail dan naar info@groengebogen.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.