Home / archiefcentraal / politiemedewerker zet resten vliegramp mh17 te koop op marktplaats

politiemedewerker zet resten vliegramp mh17 te koop op marktplaats

Een medewerker van het politiekorps Oost-Nederland is zondag buiten functie gesteld. Hij wordt ervan verdacht resten van de vliegramp MH17 te koop aan te hebben geboden op Marktplaats. Het ging onder meer om kledingstukken van onderzoekers en een stukje van het vliegtuig.

Direct nadat deze informatie de politieleiding bereikte, is er een onderzoek gestart en heeft de leiding de man buiten functie gesteld. Inmiddels is hij voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

In de advertentie werd een hesje en petje van het onderzoeksteam aangeboden. Ook werd een tissuezakje van Malaysia Airlines te koop gezet en een klein stukje van de romp van het toestel, zo stond in de advertentie. Onderzoek moet uitwijzen of deze goederen inderdaad van het ramptoestel afkomstig zijn. Een herinneringsbokaal en -munt behoorden samen met een politie-armband ook tot de handel. De vraagprijs voor de spullen was op 1.500 euro gezet.

Er is een intern onderzoek gestart. Ook is er een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. De politiemedewerker is inmiddels aangehouden op verdenking van verduistering.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.