politie slingert een boel hardrijders op de bon

Bij een grote verkeerstoezichtcontrole in onder andere Ommen en Dalfsen zijn zaterdag ruim twintig hardrijders op de bon geslingerd. Ook werden er boetes uitgedeeld voor het rijden op het verdrijvingsvlak en het rijden zonder gordel.

Zaterdag werd er met name op de ongevals- en klachtwegen gecontroleerd. De politie deed dit zowel opvallend als onopvallend. Agenten waren onder andere actief op de Beerzerhaar te Ommen en Tolhuisweg in Dalfsen, maar bijvoorbeeld ook op de Naaldeweg in Kamperveen.

Er werden in totaal 24 boetes uitgedeeld aan weggebruikers. Acht keer werd de maximumsnelheid overtreden met 20 tot 30 km/u, tien keer met 30 tot 40 km/u en twee keer met 40 tot 50 km/u.

Rijbewijzen ingevorderd
Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt door een overschrijding van meer dan 50 km/u. Het ging hierbij om een automobilist die na correctie 120 km/u over de Nieuwlandseweg (De Krim) reed terwijl je hier 60 mag. Dit gebeurde tijdens een proefrit. Een andere automobilist reed met correctie 126 km/u over de Kloosterdijk in de gemeente Hardenberg. Hier is eveneens maximaal 60 km/u toegestaan.

Naast de snelheidsovertredingen werd ook door een bestuurder het verdrijvingsvlak genegeerd en had een ander geen gordel om. In Staphorst viel een automobilist op de Achthoevenweg wel heel erg op door zijn rijgedrag. Naast een gemiddelde snelheid van 71 km/u in een 50km-zone nam deze automobilist al driftend de rontonde 1,5 keer rond. Gezien deze feiten en ander gedrag op verkeersgebied in het verleden werd besloten de 24-jarige automobilist aan te melden voor de EMG van het CBR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.