Home / archiefcentraal / politie controleert fietsverlichting bij agnieten college

politie controleert fietsverlichting bij agnieten college

Deze leerlingen kregen als waarschuwing een rode kaart uitgereikt en met hen werd door de school de afspraak gemaakt dat ze hun fietsverlichting zo snel mogelijk op orde moeten hebben. De dagen worden vanaf nu steeds langer en eerder donker en de kans op een (ernstig) ongeluk door ondeugdelijke fietsverlichting stijgt flink.

“Zorg dus dat je gezien wordt!”, laat de politie weten. “Daarnaast is een bekeuring voor het niet voeren van fietsverlichting maar liefst 62 euro (inclusief administratiekosten, red.), terwijl je voor een fractie van dit bedrag fatsoenlijke verlichting kan kopen bij diverse winkels.” Gelukkig waren er ook 158 leerlingen die hun verlichting keurig op orde hadden. Deze kregen dan ook, bij wijze van compliment, een groene kaart uitgereikt.

Deze actie is het startsein van een reeks controleacties de komende periode in de regio Vechtdal, waarbij mensen zonder deugdelijke verlichting een bekeuring tegemoet kunnen zien. Zorg dus dat je fietsverlichting en dat van je kinderen in orde is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.