Home / archiefcentraal / ozc verliest topper tegen sc lutten

ozc verliest topper tegen sc lutten

OZC – SC Lutten was een wedstrijd uit de top van de zaterdag 3e klasse C waarbij er voor beide ploegen veel op het spel stond. OZC kon bij winst de aansluiting bij de koplopers hervinden en Lutten kon juist een klap uitdelen en de koppositie verder verstevigen. Bij winst zou Lutten bovendien de voorsprong op OZC uitbreiden naar zeven punten.

OZC begon echter zwak aan de wedstrijd. Het keek al na dertig seconden tegen een 0-1 achterstand aan toen een voorzet van Ewoud Altena namens de bezoekers vanaf de zijkant zomaar in het doel van OZC vloog. OZC liep hierdoor vanaf minuut één achter de feiten in een eerste helft die verder gelijk opgaand was. Floris Buitenhuis kreeg een goede kans om de stand gelijk te trekken maar schoot na een fout van de doelman van Lutten over. Lutten kreeg daarnaast in de eerste helft ook nog een goede kans om de score te verdubbelen maar liet dit na. De ruststand was daardoor 0-1.

In de tweede helft probeerde OZC-trainer Marc Lobbert via een tactische omzetting het duel meer naar de hand van de thuisploeg te zetten maar dit had niet het gewenste resultaat zo gaf hij zelf aan: “In de rust heb ik het omgezet naar 3-4-3 in de hoop meer te creëren maar dat ging eigenlijk gelijk mis. Door een fout achterin komen we al snel in de tweede helft op 0-2”.

De 0-2 voor Lutten werd in de 49e minuut gemaakt door Ronald Kosse. Vervolgens kwam OZC in de 65e minuut terug in de wedstrijd toen het een strafschop kreeg die door Frank Jansen werd benut. Al snel werd het echter weer 1-3 voor Lutten toen Ewoud Altena in de 69e minuut mocht profiteren van wederom matig verdedigen aan de kant van OZC.

OZC gaf echter niet op, was de bovenliggende partij en scoorde nog geen twee minuten later via een geweldige aanval voor de tweede keer vanmiddag de aansluitingstreffer. Ditmaal was het Floris Buitenhuis die scoorde namens de thuisploeg. OZC kreeg kort hierna nog twee goede kansen op de gelijkmaker maar liet deze onbenut. Uit een uitval van Lutten scoorde Frank Altena een kwartier voor tijd vervolgens de 2-4 en was de wedstrijd beslist.

Een nederlaag voor OZC in de belangrijke topper tegen Lutten waar Lobbert van baalde maar ook blij was het met vertoonde spel van zijn ploeg: “Voetballend gezien waren we de betere ploeg, het was alleen jammer dat we vanaf minuut één achter de feiten aan liepen door de snelle 0-1. In verdedigend opzicht hebben we het niet goed gedaan, aanvallend gezien wel”, zo begon Lobbert zijn verhaal.

“Helaas speelde ook de scheids in mijn ogen een cruciale rol, wat jammer was aangezien het om een topwedstrijd ging. Ook onze penalty was een cadeautje trouwens. Al met al jammer van de nederlaag maar het spel biedt perspectief. Als we het verdedigende gaan verbeteren gaan we nog wel mee doen in de top van deze klasse.”

Volgende week is OZC vrij tijdens de beker/inhaal-ronde die dan op het programma staat. Een week later gaat OZC voor de competitie op bezoek bij SCD’83.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.