open huis bibliotheken hardenberg en dedemsvaart

Het open huis is een jaarlijks terugkerende dag waarop de dienstverlening en de mogelijkheden van de bibliotheek nog eens extra worden gepresenteerd. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen op beide locaties. Gratis toegang, gratis deelname aan de workshops en er wordt koffie/thee en iets lekkers aangeboden.

Programma Bibliotheek Dedemsvaart:
10.00 – 14.00 uur
– Creatieve workshops
– De Makelij: Telefoonhoesjes maken, macramé
– Ellen Hamhuis: Pimp je agenda
– Letters versieren

Bij Grand Café De Baron wordt voor een aantrekkelijke prijs een heerlijke Boekenpannenkoek geserveerd. Daarnaast is er de nodige informatie over de bibliotheek, projecten als BoekStart, VoorleesExpress en het Taalpunt. Voor trouwe klanten is er een bonnenactie met kans op een leuke prijs.

Programma Bibliotheek Hardenberg:
10.00 – 14.00 uur
Bibliotheek en Cultuurkoepel Vechtdal presenteren zich en er zijn leuke creatieve workshops:
– De Makelij: Telefoonhoesjes maken, macramé (terug naar de jaren 70 en nu weer populair)
– Hanneke Naber: Handlettering (leuke kleine poster of deurhanger maken)- Demonstratie 3D-printen door medewerkers van Bibliotheek Steenwijk.
– Muziek van het jonge, getalenteerde 79th Street: singer-songwritersduo afkomstig uit eigen gemeente. 

Het Schrijverscollectief Hardenberg komt verhalen vertellen, die zij speciaal voor deze dag hebben geschreven. Zij hebben met hun boeken een eigen plek in de bibliotheek gekregen. Streekproductenwinkel De Baander serveert tegen een aantrekkelijke prijs een (H)eerlijk Broodje Bieb. Daarnaast is er de nodige informatie over de bibliotheek, Cultuurkoepel Vechtdal en projecten als BoekStart, VoorleesExpress en het Taalpunt.

Voor trouwe klanten is er een bonnenactie met kans op een leuke prijs. Op beide locaties wordt het actieboek van Nederland Leest uitgedeeld. De hele maand november loopt deze landelijke publieksactie, dit jaar voor de 10e keer. A.L. Snijders, de koning van het korte verhaal, onlangs nog te zien in De Wereld Draait Door, stelde deze bundel samen met een staalkaart van Nederlandse korte verhalen. Extra bijzonder dit jubileumjaar: elke provincie heeft zijn eigen editie, aangevuld met mooie korte verhalen uit de regio.

Deze actie beperkt zich niet tot Dedemsvaart en Hardenberg, maar geldt in alle vestigingen van Bibliotheek Hardenberg. Bibliotheek Balkbrug houdt als afsluiting een gezellige discussie-avond op 27 november om 19.30 uur. Deelname is gratis, maar graag even vooraf aanmelden bij de bibliotheek Balkbrug of via info@bibliotheekhardenberg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.