Home / archiefcentraal / onstuimige zondag doet naam geen eer aan

onstuimige zondag doet naam geen eer aan

Wie vandaag niet naar buiten hoeft, doet er goed aan dat ook vooral niet te doen. Naast het feit dat het met bakken uit de lucht komt, zijn er ook flinke windstoten op komst. Vele voetbalwedstrijden zijn bijvoorbeeld al afgelast.

Zondagavond steekt de harde wind in onze regio op, maar vanmiddag is het al raak aan de noordwestkust van Nederland. De onstuimige zondagmiddag en avond worden veroorzaakt door de passage van een koufront. Rondom het koufront zit een pittig windveld. Het front zelf gaat vergezeld van een relatief smalle strook met fikse buien.

De zuidwestenwind trekt later vanmiddag al aan tot krachtig of hard boven land (kracht 6 tot 7) en langs de kust een windkracht 8, soms 9 (stormkracht). Daarbij zijn dicht bij de kust windstoten mogelijk van 100 kilometer per uur, in het noordwestelijk kustgebied zelfs tot lokaal 115 kilometer per uur. Landinwaarts moeten we deze zondagavond rekening houden met windstoten van 80 tot plaatselijk 100 kilometer per uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.