Home / archiefcentraal / nostalgisch vechtdal weerdhuis

nostalgisch vechtdal weerdhuis

Schuin tegenover het Weerdhuis was de Doktersbrug over het Overijssels Kanaal in de weg van Rechteren naar Lemelerveld en Heino. Dat was in eerste instantie een vlotbrug die later vervangen is door een ophaalbrug en uiteindelijk vervangen door een vaste betonnen brug. Het Weerdhuis is gebouwd in de oude marke Damsholte en valt nu onder Lemelerveld. De afbeelding is afkomstig van Jan Veneman.

Correctie:
In de tekst bij de foto van station Junne in de rubriek ‘Nostalgisch Vechtdal Centraal’ van dinsdag 20 oktober stond een foutje. Het stationsgebouw is niet in 1963 maar in januari 1965 afgebroken. Mevrouw Jansen heeft er namelijk (als laatste bewoner van station Junne) tot december 1964 gewoond.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.