Home / archiefcentraal / natte opening van nevengeul vilsteren

natte opening van nevengeul vilsteren

Met een toneelstuk in de regen is zaterdagmiddag de nevengeul bij Vilsteren officieel geopend. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het waterschap verrichtten de openingshandeling.

Het was een prima opkomst in de Vechtzaal bij Hotel Mooirivier in Dalfsen. Ongeveer 150 mensen woonden de ingebruikname bij. In het openluchttheater van Mooirivier, op en naast de stuw en langs de vecht, werden diverse voorstellingen gegeven, onder andere door theatercollectief De Reizigers.

Het project ‘aanleg nevengeul Vilsteren’ van het Waterschap Groot Salland maakt deel uit van het programma Ruimte voor de Vecht, dat onder de regie van de provincie Overijssel door diverse organisaties wordt uitgevoerd. Doel van dit programma is om de Vecht om te vormen in een veilige en natuurlijke laaglandrivier.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.