Home / / muziekvereniging crescendo behaalt eerste prijs in enschede

muziekvereniging crescendo behaalt eerste prijs in enschede

Het harmonieorkest onder leiding van Maarten van de Kolk mocht zaterdag als eerste optreden met het inspeelwerk Aubade uit Othello van A. Reed. Daarna zette zij het vierdelige Versailles van S. Lancen neer. Dit zijn beide barokke nummers, die een zeer exacte uitvoering vereisen. Het orkest rondde het optreden af met het sprookjesachtige Fairy Tale van F. Lancen. In dat stuk ging het vooral om de zuiverheid van de muziek, wat erg goed lukte.

Met dit optreden behaalden de Ommer muzikanten ruim 83 punten. Daarmee verdienden zij een eerste prijs. In puntenaantal was Crescendo de hoogste op de ochtend van dit concours. Op zaterdag kwamen van de tien deelnemende orkesten slechts twee boven deze score uit.
Voor een orkest met zoveel jeugd is dit een bijzondere prestatie.

Je kunt de komende tijd weer genieten van optredens van Crescendo tijdens de kerstdagen, bij het voorjaarsconcert in de Carrousel, Koningsdag en het juni-optreden. De ensembles en orkesten bieden een plek om zelf muziek te maken. Het eerste begin in het leerlingorkest, daarna in het jeugdorkest en jeugdmalletband en ten slotte het harmonieorkest en de malletband. Plezier in het muziek maken staat voorop. Kijk voor meer informatie op www.crescendo-ommen.nl.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/e26ihlAqpPg”]

Lees ook

Bibliotheek en Infopunt bieden hulp bij donorregistratie

DALFSEN – Vanaf 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Iedereen kan zijn of haar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.