Home / archiefcentraal / meer kinderen in bijstandsgezinnen in dalfsen

meer kinderen in bijstandsgezinnen in dalfsen

In Dalfsen betekent 100 bijstandskinderen een percentage van 1,6%. De afgelopen tien jaar was dat aantal nog nooit zo hoog. Ter vergelijking, in 2012 leefde slechts 1,1% van de Dalfser kinderen in een bijstandsgezin. Op lange termijn blijft het absolute aantal bijstandskinderen in Dalfsen ongeveer gelijk, maar tegelijkertijd daalt het totale aantal kinderen in de gemeente drastisch. In 2009 nog telde Dalfsen 6616 inwoners tussen de 0 en 18 jaar, vijf jaar later zijn dat er nog slechts 6253. Een daling van 5,5%.

De gemeente Ommen doet het in 2014 iets beter dan in 2013, maar noteert in vergelijking met Dalfsen al jaren een hoger percentage bijstandskinderen. Ommen telde vorig jaar slechts 3686 inwoners tussen de 0 en 18 jaar, wat betekent dat 100 bijstandskinderen neerkomt op 2,7%. In vergelijking met 2004 telt ook Ommen minder kinderen, maar wel meer kinderen in bijstandsgezinnen.

Landelijk
Overigens doen Dalfsen en Ommen het beiden stukken beter dan het landelijk gemiddelde. In totaal leefden in Nederland in 2014 maar liefst 222.890 kinderen in een bijstandsgezin, een percentage van maar liefst 6,5%.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.