landschap overijssel zoekt nieuwe gidsen

De cursus die Landschap Overijssel organiseert, vergroot je kennis van natuur en landschap rondom de Regge of de Horte en leert je deze kennis op verschillende manieren over te dragen op anderen. Je zorgt er ook voor dat je als vrijwillig landschapsgids voor Landschap Overijssel een paar keer per jaar geïnteresseerde bezoekers mee neemt op ‘jouw’ tocht. Voor een verdere verdieping van je kennis word je vervolgens aan een ervaren gids gekoppeld en om de opgedane ervaringen te delen volgen er bovendien terugkomdagen voor alle cursisten.

Iedereen die een passie heeft voor natuur en landschap en zich graag in wil zetten als gids, is van harte welkom om deel te nemen aan de cursus. Je hebt geen bijzondere voorkennis nodig, dus ook als je voor je gevoel weinig over de natuur weet ben je welkom. Maar ook mensen die wel veel voorkennis hebben zijn uiteraard welkom. Weet je bijvoorbeeld al alles over geologie, maar mis je de vaardigheden om te gidsen? De cursus is zodanig opgezet dat je precies die onderdelen kunt volgen die je nodig hebt.

Behoefte aan gidsen
Deze cursus volgt op het succes van eenzelfde, in 2014 door Landschap Overijssel en IVN Enschede geïntroduceerde cursus ‘Landschapsgidsen in Twente’. Het speelt in op de behoefte aan meer gidsen rondom de Regge, de Horte en andere regio’s in Overijssel. Deze nieuwe cursus bestaat uit minimaal twaalf bijeenkomsten; allen eind 2015, begin 2016 gepland. De kosten bedragen €75,00 per persoon, donateurs van Landschap Overijssel en leden van IVN betalen €55,00.

Om je kennis op peil te houden of uit te breiden kan je na het behalen van je certificaat regelmatig aan andere informatieavonden, cursussen en excursies deelnemen. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijsel.nl/gidsencursus of neem contact op met Carin de Cloe via 0529 -408407.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.