koninklijke onderscheiding voor koster albert olsman

De heer Albert (Ally) Olsman is sinds 1975 koster van de Sionskerk in Mariënberg. Officieel is hij voor 6 uur in dienst van het kerkbestuur, tegen een kleine vergoeding. Die uren gaan vooral op aan het schoonhouden van de kerk en de bijgebouwen van de kerk. De heer Olsman doet naast deze schoonmaakwerkzaamheden echter nog veel meer voor de kerk. Hij zorgt er onder andere voor dat alles klaar staat voor de verenigingen die gebruik maken van kerkgebouw ‘De Wingerd’, voor bijvoorbeeld het geven van catechisatie, de repetities van het zangkoor, bijeenkomsten van de jeugd- en vrouwenvereniging en regio-avonden.

Maar ook tijdens huwelijksvieringen en het serveren van de koffietafel na een begrafenis zorgt hij dat alles goed verloopt. Na afloop ruimt de heer Olsman alles weer op, hij doet als laatste het licht uit. Het woord ‘onmisbaar’ valt vaak in verband met zijn naam. Verder regelt de heer Olsman de organisten voor de kerkdiensten. Hij bespreekt de dienst voor met de predikanten zodat hij er voor kan zorgen dat de Bijlbelteksten en liederen ’s zondags via een beamer aan de kerkgangers kunnen worden getoond. Ook is hij het aanspreekpunt voor bestuur van de kerk waar het gaat om onderhoud van de gebouwen en de tuin; hiervoor stuurt de heer Olsman een groep vrijwilligers aan.

De heer Olsman zorgt er daarnaast voor dat het kerkblad ‘De Kerkwijzer’ wordt gedrukt en hij vermenigvuldigt het materiaal voor de kindernevendiensten en de liturgieën bij rouw- en trouwdiensten. Ook is hij voorzitter van de Activiteitencommissie van de kerkelijke gemeente, in die hoedanigheid is de heer Olsman de stuwende kracht achter de jaarlijkse rommelmarkt. Het overgrote deel van de werkzaamheden neemt de heer Olsman voor zijn rekening, ook zorgt hij voor de publiciteit in de plaatselijke kranten en kerkbladen en bezorgt hij in Mariënberg en Beerzerveld huis-aan-huis folders om de rommelmarkt onder de aandacht te brengen. Voor de bingo-avonden, die in de vakantieperiode worden georganiseerd, weet de heer Olsman ieder jaar opnieuw voor (bijna) niets de mooiste bingoprijzen bij elkaar te krijgen.

Voor zijn langdurige vrijwillige inzet voor de Sionskerk, en daarmee voor de samenleving van Mariënberg, is de heer Olsman onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.