klanksferen rond strijd en vrede in dalfsen

Henk Ophoff speelt een gevarieerd programma met muziek, waarin verschillende aspecten rond vrede tot uiting komen. Zo passeert van Samuel de Lange de fantasie-sonate 3 met psalm 22. de revue. Van componist Christian Heinrich Rinck laat Ophoff twee delen uit het galante Flöten-concert horen. En van de Franse componist Jehan Alain, die zelf in 1940 omkwam in de oorlog, komt het meest bekende en intens dramatische werk ‘Litanies’ voorbij.

Ook speelt Henk Ophoff enkele koraalbewerkingen uit eigen werk en sluit hij af met de spectaculaire variaties over het Valeriuslied ‘Merck toch hoe sterck’ van de vroegere Jan Zwart-adept, Cor Kee. De muziek zal op het Dalfser gerestaureerde orgel zeker goed tot zijn recht komen. Henk Ophoff studeerde orgel aan het Conservatorium in Zwolle bij Harm Jansen. Verder studeerde hij daar Kerkmuziek en Koordirectie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.