Home / archiefcentraal / kinderen uit ommen presenteren plannen ommermars

kinderen uit ommen presenteren plannen ommermars

De Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek wil samen met de inwoners uit Ommen een nieuwe impuls geven aan de inrichting van het natuurgebied de Ommermars. De Ommermars ligt ten zuidwesten van de kern Ommen tussen het Ommerkanaal, de rivier de Vecht en de Varsenerdijk. De Vechtstreek wil samen met inwoners uit Ommen in de Ommermars het ideale plekje creëren om te wandelen, fietsen, struinen, spelen en ontdekken.

In de zoektocht naar een nieuwe invulling voor de inrichting van het natuurgebied, heeft De Vechtstreek samen met Natuur en Milieu Overijssel advies gevraagd aan 165 basisschoolleerlingen uit Ommen. Kinderen zitten vaak vol goede ideeën en zijn een belangrijke doelgroep in de toekomstplannen van de Ommermars. In het educatieve project Adviseurs van Ommermars kregen de leerlingen de mogelijkheid hun eigen plannen voor het gebied uit te werken.

Slotevenement
Tijdens het slotspektakel op vrijdagochtend 27 november presenteren de kinderadviesbureaus hun plannen aan een deskundige jury. In de jury zitten Pieter Jelle Damsté (projectleider bij waterschap Vechtstromen), Frans van der Mooren (fractievoorzitter ChristenUnie), Alice Makkinga (raadslid CDA) en Gerrit de Jonge (fractievoorzitter VOV). Het winnende team mag zich de Beste Adviseur van Ommermars noemen en gaat met een grote beker naar huis.

Begin 2016 vindt een creatieve bewonersbijeenkomst plaats, waarbij inwoners van Ommen samen werken aan plannen over een nieuwe inrichting voor de Ommermars. Alle plannen van de kinderen zijn dan beschikbaar ter inspiratie voor de volwassenen. Dit partcipatieproject met bewoners is afgestemd met het provinciale projectteam Ruimte voor de Vecht, het Waterschap Vechtstromen en de gemeente Ommen, die ook bij de herinrichting betrokken zijn.

Het slotevenement vindt vrijdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur plaats in De Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.