Home / archiefcentraal / kijk op vechtdal sparen met zonnepanelen

kijk op vechtdal sparen met zonnepanelen

Ook wordt normale verlichting steeds vaker vervangen door LED-verlichting. Daarnaast wordt actief ingezet op voorlichtingscampagnes, zoals recentelijk in oktober tijdens de Week van de Duurzaamheid. En laat ik nu juist via zo’n voorlichtingscampagne op het spoor worden gezet van de door Groen Installatiebedrijf georganiseerde Engergieshow van 7 november.

Nu moet ik toegeven, het woord ‘show’ dekt niet echt de lading. Het is eigenlijk meer een bewustwordings-event: mijn vrouw en ik hebben daar gezien wat er eigenlijk allemaal mogelijk is op het gebied van energiebesparing zónder dat men moet inleveren op comfort. We hebben daar ook gezien wat je als burger daadwerkelijk kunt besparen op de energierekening. En als je bijvoorbeeld het rendement van zonnepanelen (lees, de maandelijkse besparing) afzet tegen de netto-rente bij een willekeurige bank, dan is het écht de afweging waard om je geld niet op de bank te zetten maar letterlijk op je dak, in de vorm van zonnepanelen. Binnenkort worden dus op ons huis door Groen zonnepanelen geplaatst.

Eind oktober, begin november was ook de periode van verkeershinder in verband met werkzaamheden aan de Stationsweg. In aanloop naar de werkzaamheden is zorgvuldig gecommuniceerd naar en met omwonenden en inwoners van het desbetreffende buitengebied. Enige hinder en omrijd-routes konden niet voorkomen worden. Wel is de aannemer er in geslaagd een weekend lang begin november de route Stationsweg-Centrum open te hebben en een week eerder dan gepland, precies twee dagen voor de intocht van Sinterklaas, op te leveren. En ik hoop dat met deze kortstondige overlast de trillings-overlast voor aanwonenden van de Stationsweg tot het verleden behoren.

Half november, om precies te zijn 12 november, vond ook mijn eerste Begrotingsvergadering in Ommen plaats. Ik had natuurlijk nog het beeld van vele begrotingsvergaderingen van Rijssen-Holten op mijn netvlies en ik moest daarom wel even wennen aan de manier van het behandelen van de begroting in Ommen. Maar ik moet eerlijk bekennen, het went snel. En datzelfde geldt ook voor de reguliere Raads- en commissievergaderingen: het is nieuw, het is anders, maar toch iets vertrouwds ondanks de verschillen. En dat is eigenlijk voor mij heel Ommen: iets nieuws, iets anders, maar toch iets vertrouwds. Al zijn er verschillen. Gelukkig maar, want juist in die verschillen zit het onderscheid, en dat geldt zeker voor Ommen.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.