Home / archiefcentraal / kanshebbers vrijwilligerspluim ommen bekend

kanshebbers vrijwilligerspluim ommen bekend

De gemeente ontving 19 aanmeldingen van personen die zich recent op een onderscheidende of inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Het was voor de jury, bestaande uit Riet Woffenbuttel, Henk Kampman en Adri van Dulst, moeilijk om uit de aanmeldingen een keuze te maken. De aanmeldingen waren zeer divers en betroffen zowel vrijwilligersgroepen als individuele vrijwilligers.

Geertje en Willem Zandman ruimen al zo’n vijftien jaar lang elke avond de rommel op rond ‘het Tippie’, een informatie-annex schuilhut. Daarnaast zetten zij zich al jarenlang in voor de hervormde kerk van Beerzerveld. De vrijwilligers en het bestuur van Kinderboerderij Ommen, hebben kans gezien door extra acties, waaronder het benaderen van potentiële sponsors, al bijna de €50.000,- bijeen te brengen die nodig is voor de inrichting van de nieuwe kinderboerderij, de stallen en de weilanden. De vrijwilligers van openluchtzwembad Olde Vechte hebben, door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, ervoor gezorgd dat het bad open bleef, terwijl sluiting dreigde.

Pluim
De Vrijwilligerspluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in positief daglicht te stellen. Door jaarlijks een Vrijwilligerspluim uit te reiken, wil de gemeente Ommen laten zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de leefbaarheid van en de recreatie in Ommen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.