inleiding op grootse tentoonstelling bij cultureel cafe dalfsen

De presentatie in de Trefkoele+, met prachtig beeldmateriaal, wordt gehouden door Vincent Verstappen, neerlandicus en educatief medewerker bij het Jheronimus Bosch Art Center. Verstappen vertelt over Nederlands belangrijkste laatmiddeleeuwse schilder Jheronimus Bosch (1450 – 1516). Hij schilderde bekende vreemde duiveltjes en satirische voorstellingen.

De lezing van Verstappen is tevens een inleiding op de tentoonstelling ‘Visioenen van een Genie‘, die in 2016 plaatsvindt ter gelegenheid van Bosch’ 500e sterfdag. Voor deze tentoonstelling worden topstukken uit de hele wereld naar Den Bosch gehaald, onder andere uit
Parijs (Louvre), Madrid (Prado) en New York (Metropolitan Museum). Het oeuvre van de schilder is inmiddels opgenomen in een omvangrijk wereldwijd onderzoeksproject. Immers, ondanks zijn vele werken is er nog altijd weinig over hem bekend. Alle reden om de inleiding van Verstappen bij te wonen.

Kunstbus
Cultureel Café Dalfsen is van plan om de ‘kunstbus’ in maart of april naar Den Bosch te laten rijden, zodat je het werk van Jheronimus Bosch zelf kunt gaan bekijken.

De inleiding van Verstappen vindt plaats op vrijdag 27 november om 20.00 uur in de Trefkoele+. Entree kost €7,50. Je kan vooraf reserveren via kaartencultureelcafe@gmail.com of bij Trudy de Jong via 0529-432200. Aan de zaal op de avond zelf zijn vanaf 19.15 uur ook kaarten verkrijgbaar. Bel voor meer informatie naar 0529-432798.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.