in beeld kleindierenshow ommen

Er zijn 284 dieren aangemeld, dit zijn er 25 meer dan vorig jaar. De inzendingen zijn allemaal van eigen leden uit Ommen en omgeving. De dieren zijn verdeeld over de afdelingen: raskonijnen, grote- en dwerghoenders, watervogels en sierduiven. De konijnen zijn met 120 inzendingen weer goed vertegenwoordigd. Ze zijn aanwezig van Vlaamse Reus tot verschillende dwergen. Ook zijn er Rexen met hun zachte en korte vacht en verder een grote groep Hangoren en Hangoordwergen in verschillende kleuren.

De groep hoenders en dwerghoenders is dit jaar groter en er zijn meer rassen te bewonderen. Zo zijn er Friese Hoenders, Welsumers, Lakenvelders, Brahma’s, Wyandottekrielen, Orpingtons in groot en kriel, Hollandse krielen en Cochinkrielen. Sierduiven zijn er ook weer in diverse maten en soorten. Er zijn Oudhollandse Meeuwen, Oudduitse Meeuwen, Gelderse Slenken, Kings en Engelse Modena’s (kipduiven) en Holle Kroppers te zien. Verder zijn er ook Cauchois, een erg grote sierduif met lange vleugels en staart, en de zeldzame Stargarder Sidderhals.

Uitslagen
Bij de konijnen was de hoofdprijs voor Comb. Kouwen en bij de hoenders en de dwerghoenders was Berend Klein winnaar. De fraaiste sierduif werd ingezonden door Henk Houpst en Patrick van Dam had de mooiste watervogel.

De collectieprijs met vier dieren bij de senioren werd gewonnen door Berend Klein en de collectieprijs met drie dieren bij de jeugdleden werd gewonnen door Patrick Borger, die ook het mooiste konijn van een jeugdlid had; het mooiste dwerghoen van de jeugdleden was van Roos Klein en Nick Schalen had de mooiste sierduif van de jeugd.

De gemeente Ommen stelt weer een publieksprijs beschikbaar voor het meest favoriete dier van de bezoekers. Het publiek kan hiervoor tijdens de tentoonstelling een keuze maken door het invullen van een stembriefje. Deze prijs wordt aan het eind van de show bekend gemaakt en uitgereikt aan de winnaar.

De tentoonstelling, die voor iedereen gratis is te bezoeken, is nog geopend op de volgende momenten:
– Woensdag van 20.00 tot 22.00
– Donderdag van 13.00 tot 21.30
– Vrijdag van 13.00 tot 20.30

Fotograaf Bernard Jans was woensdagavond aanwezig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.