hospiceconcert in dalfsen brengt 4 500 op

Diny, in gezelschap van coördinator Marieke Postema van het hospice, roemde de promotie van het concert. Niet alleen de affiches, maar met name de persoonlijke benadering door de concertorganisatie van: de bestuursleden rond het hospice, het gemeentebestuur en de sponsoren. Als bestuurslid van de Vrienden van het hospice ervaart zij bij de bevolking een geweldig draagvlak voor deze accommodatie voor mensen in hun allerlaatste levensfase. Dat vertaalt zich in onder andere in de grote opkomst bij het benefietconcert, maar ook weer door de vele aanmeldingen van donaties en giften in Nieuwleusen en allerlei spontane acties.

Marieke Postema keek terug op de ‘warmte’ die het benefietconcert met de drie koren en solisten uitstraalde. Een sfeer die zij dagelijks met haar tientallen vrijwilligers in het hospice probeert uit te dragen bij de gasten en hun familieleden. Het concert werd bezocht door 257 bezoekers. Met daarnaast nog eens ruim 120 koorleden was de kerk die middag goed gevuld. In een schitterende ambiance zongen gemengd koor Con Amore uit Lemerlerveld, dameskoor Quodlibet uit Vilsteren en het organiserende Dalfser Cyriacus herenkoor stukken uit hun repertoire.

Extra dimensie
Bongotrommelaar Leonardo van Lenthe, zoon van Wim, de dirigent van Con Amore en Quodlibet, gaf tijdens het optreden van het Vilsterse koor een extra dimensie aan een nummer met onmiskenbare Afrikaanse invloeden. Dirigent / pianist Arjen Seinen soleerde op de vleugel met een nummer van Tchaikowsky en pianist / organist Bert Bootsma uit Zwolle liet met een indrukwekkend stuk van Eugène Gigout horen dat het kerkorgel naar volle tevredenheid is gerestaureerd.

Naast de inkomsten uit de kaartverkoop vond de organisatiecommissie van het concert ruim vijftig sponsors bereid een bijdrage aan haar plannen en daarmee het hospice te geven. Hoewel de exposure door naamsvermelding in het programma door de geringe oplage beperkt was, waren zij toch bereid een aanzienlijk geldbedrag te betalen.

Tevreden
De organisatiecommissie bestond uit Wim Dierkx, Hans Koggel, Jan Oost, Kees Siero en Rikus van der Vegt. De koren kijken tevreden terug op een zeer geslaagd benefietconcert. Zij ontvingen van vele bezoekers positieve reacties op het concert, de kwaliteit van de drie koren en de solisten, versterkt door de prachtige ambiance in de Grote Kerk.

Tijdens de kerstmarkt / Moonlightshopping op vrijdagavond 11 december treedt het herenkoor met nog vier andere Dalfser koren op tijdens een inloopconcert in de roomskatholieke kerk. Donderdagavond 19 december treedt zij op tijdens een kerstconcert in de kerk van Oudleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.