hoog vechtdalgehalte bij vechtdal blues and rock

Lazy Daisy
Een rock trio met roots in Ommen en Dedemsvaart, die 70’s rock en blues in de stijl van Grandfunk Railroad, Jimi Hendrix, Led Zeppelin en vele andere 70’s helden spelen. Met bandleden die illustere namen als Bo Hudson, Andrea Mincha en Floyd Messina dragen, plus ook nog eens de bezetenheid en de passie van jaren 70 muzikanten hebben, kan het niet anders dan dat de Trefkoele op de kop zal staan tijdens hun optreden.

Monkey Joe:
Een en al Vechtdalse bevlogenheid in blues en bluesrock, gespeeld door drie ervaren muzikanten die een brede muzikale smaak hebben en zwaar geïnspireerd zijn door The Fabulous Thunderbirds, Gary Moore, Kid Rock, Jeff Healy, Walter Trout en vele anderen. Monkey Joe’s zeer strakke rythm section bestaande uit drummer Piere en bassist Bas, begeleiden de gepassioneerde en vaak hartverscheurende gitaarsolo’s van Michiel.

The Dynamite Blues Band
Een nieuwe formatie met ‘oude’ bekenden. Driekwart van de bezetting opereerde namelijk eerder onder de naam Big Blind. Vanaf 2007 veroverde deze band stormenderhand de Benelux met optredens op alle belangrijke bluesfestivals. Nu is er dan The Dynamite Blues Band. De kenmerkende garageblues, met een prominente rol voor mondharmonica en (lead)gitaar, is gebleven. Rauw, smerig, opwindend, dampend, explosief. De perskritieken op het album ‘Shakedown & Boogie’ zijn unaniem juichend. De band trad recent nog op in De Wereld Draait Door.

CHAF
Dirty, hardrockin’ garage blues, zo kan je de muziek van deze band het beste omschrijven. Voornamelijk eigen songs en eigen muziek met een hoog Seasick Steve gehalte, over onder andere illegaal wiskey stoken, auto’s en American country life. CHAF staat voor Cigarbox Henri And Friends en is de oerbezetting met bassist Arnold Evertsen, gitarist Herben Kijk in de Vegt, Gerco Klinge drums en Cigar box Henri op diverse homemade (cigar box) gitaren. Dat uit een sigarendoos zoveel geluid kan komen, verwacht niemand!

Als extra is er dit jaar het Popkoor Just for Fun-Dalfsen. Dat lijkt een hele vreemde eend in de bijt, maar Popkoor Just for Fun-Dalfsen zal een zeer waardevolle toevoeging voor komend festival zijn. Het koor bestaat uit mannen en vrouwen met de nodige levenservaring en staat onder begeleiding van een enthousiaste en professionele dirigent. Speciaal voor Vechtdal Blues & Rock studeren ze een buitengewoon arrangement van blues en rock in. Hoe dat gaat klinken? Het zal in elk geval zeer verrassend worden! De presentatie van het festival is als vanouds weer in de vakbekwame handen van Gerry Jungen, bekend van onder ondere Arrow Classic Rock. 

Kaartverkoop
De kaartverkoop is van start gegaan op 1 november en kaarten kosten slechts €12,50 in de voorverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Jansen aan de Prinsenstraat 5c in Dalfsen en aan de bar bij de Trefkoele plus. Nog gemakkelijker is gewoon telefonisch reserveren bij de Trefkoele plus via 0529-432338.

Maar er is meer, want nieuw is de Vechtdal Blues & Rock Bluesliner Bustour. Voor inwoners van Raalte, Heino, Hoonhorst, Ommen, Oudleusen en Nieuwleusen heeft Vechtdal Blues & Rock op veler verzoek een speciale buslijn opgezet. Op zaterdagavond 28 november rijdt de Bluesliner jou als  echte rockartiest, zeer comfortabel naar het festival heen en weer terug! En dat voor slechts €20,00 inclusief entreekaartje. Er zijn verschillende opstapplaatsen (en vertrektijden):

Raalte: Taveerne Tivoli , Zwolsestraat 63 om 20.00u
Heino: Café de Baron, Canadastraat 10 om 20.20u
Hoonhorst: Cafe / zaal Kappers, Kerkstraat 7 om 20.35u
Ommen: Café Flater, Markt 18 om 20.00u
Oudleusen: Zalencentrum Mansier, Parallelstraat 2 om 20.15u
Nieuwleusen: Café het Witte Peerd, Westeinde 5 om 20.30u

De terugreis met de Bluesliner vanaf de Trefkoele is om 01.30u. De bus moet van tevoren gereserveerd (en betaald) worden en dat kan alleen via mail. Stuur een mail met je naam, telefoonnummer en welke opstaplaats je wil gebruiken naar: frank@trefkoeleplus.nl. Je krijgt dan van hem een mail of telefoontje terug hoe verder te handelen. Reserveren van de bustour kan tot en met 20 november 2015. Kijk voor meer informatie over het festival op www.vechtdalbluesandrock.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.