Home / archiefcentraal / hhc te sterk voor koploper

hhc te sterk voor koploper

HHC – Spakenburg was voor HHC dé kans om weer de aansluiting te vinden bij de koplopers bovenin de Topklasse zaterdag. Bij winst zou HHC op vier punten komen van Spakenburg en bij verlies zou de huidige koploper toch al wel aardig uit zicht raken. Er waren vanmiddag dus belangrijke punten te verdelen op sportpark De Boshoek.

HHC liet er dan ook geen gras over groeien. Het was vanaf minuut één sterker en overklasten de Spakenburgers. Al na vijf minuten was het raak voor de thuisploeg toen Philip Ties knap uit de draai raak schoot op aangeven van Mark Veldmate. In de twaalfde minuut werd het zelfs 2-0 toen Rob van der Leij een cornerbal knap binnen volleerde.

HHC zat dus al vroeg op rozen en bleef de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Met de rust was het nog steeds 2-0 en na de rust zou HHC de wedstrijd definitief in het slot gooien. Ruim twintig minuten voor tijd zorgde Gersom Klok met een fraaie treffer voor de beslissing. Een klinkende zege voor HHC dat een paar minuten voor tijd ook nog Jelmer Lamberink, rechtsbuiten uit de eigen jeugd, zag debuteren.

Al met al een zeer fijne middag voor HHC dat nu gedeeld tweede staat met vier punten achterstand op koplopers Spakenburg en Kozakken Boys. De oranjehemden doen dus weer volledig mee nadat zij vanmiddag eigenhandig de spanning weer volledig terug brachten aan de top van de Topklasse. Volgende week staat er een bekerronde op het programma. HHC gaat dan op bezoek bij Be Quick’28 in Zwolle. Een week later hervat HHC de competitie tegen DVS’33 uit Ermelo.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.