hester maij aan de slag met juniorrangers op lemelerberg

Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag 7 november tijdens de Natuurwerkdag 2015. LandschappenNL organiseert dit jaar voor de 15e keer de Natuurwerkdag op bijna 500 locaties in Nederland voor jong én oud. Op veel locaties worden speciale kinder- en jongerenactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.

Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. In heel 2014 hebben vrijwilligers in Overijssel bijna 160.000 uur in het landschap geïnvesteerd. Mede dankzij vrijwilligerswerk kan iedereen blijven genieten van ons karakteristieke Nederlandse landschap.

In Overijssel zijn ruim 50 locaties aangemeld voor de Natuurwerkdag, waaronder de Lemelerberg. Hier gaan niet alleen volwassenen vrijwilligers aan het werk, maar ook jongeren. Landschap Overijssel wil meer jongeren betrekken bij natuur en landschap. Jongeren van nu zijn immers de beslissers en gebruikers van morgen. Hester Maij, gedeputeerde landelijk gebied en culturele infrastructuur van provincie Overijssel, steekt op 7 november zelf de handen uit de mouwen. Samen met de JuniorRangers van Landschap Overijssel gaat ze vanaf 10.00 uur aan de slag met zaag- en snoeiwerk op de Lemelerberg.