Home / archiefcentraal / groei en bloei presenteert de regge kronkelt weer

groei en bloei presenteert de regge kronkelt weer

Met het werk van de afgelopen jaren is de, in de vorige eeuw rechtgetrokken Regge, weer omgevormd tot een prachtige meanderende rivier. De Regge is weer zichtbaar geworden en kronkelt en slingert zich weer door het landschap. De rivier heeft de ruimte terug gekregen en de nieuwe natuur is daar nu al volop begonnen.

Toen in 2012 is gestart met het meanderen van de Regge tussen landgoed Eerde en landgoed Archem werd Ella door Joris Driehuis van Natuurmonumenten gevraagd dit gebeuren vast te leggen voor het archief van Natuurmonumenten. Zodoende heeft Ella veel video- en foto-opnames kunnen maken van de periode vóór, tijdens en na het meanderen.

Omdat Ella het gebeuren zeer interessant vond en nog steeds vindt, en omdat zij deze beelden en informatie te belangrijk vindt om alleen voor zichzelf te houden, heeft ze er een video-fotopresentatie van gemaakt. Iedereen kan daardoor zien wat er zoal gebeurde en nog steeds verandert bij de Regge. Tijdens de presentatie duikt Ella af en toe in het verleden, omdat de rivier door de jaren heen al heel veel heeft meegemaakt. 

Vragen
Na de presentatie kan je eventueel vragen stellen aan Projectleider van de Vechtstromen Ben Ordelmans, projectmedewerker van Natuurmonumenten Joris Driehuis, coördinator van vogelwerkgroep Natuur en Milieu Han Bouman, toezichthouder bij waterschap de Vechtstromen Jan Dijkerman en aan Ella.

De presentatie begint om 20.00 uur, maar je wordt verwacht vanaf 19.30 uur. Mocht je willen reserveren dan kan je mailen naar ella@roelfs.com. Leden van Groei en Bloei hebben gratis toegang, niet-leden betalen €5,00.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.