Home / archiefcentraal / gerdinand nijhuis treedt af als fractievoorzitter in ommen

gerdinand nijhuis treedt af als fractievoorzitter in ommen

Nijhuis is sinds maart 2010 gemeenteraadslid en sinds maart 2014 fractievoorzitter voor de D66 fractie in Ommen. Samen met Bernard de Vries Robles en een actieve steunfractie heeft hij met veel inzet en grote betrokkenheid zijn raadswerk proberen te combineren met een drukke baan.

“In verband met veranderingen op mijn werk, waardoor ik meer verantwoordelijkheden heb en ook meer tijd buiten werktijden om voor mijn werk bezig ben, merk ik dat de combinatie gemeenteraad en werk niet langer op een verantwoorde wijze te doen is,” aldus Nijhuis. Hij noemt zijn keuze een moeilijke beslissing waar hij lang over nagedacht heeft.

Knoop doorgehakt
Na overleg met zijn fractiegenoten en het bestuur van D66 Vechtdal, heeft hij uiteindelijk de knoop doorgehakt. Nijhuis blijft wel lid van de steunfractie, waardoor zijn inbreng en kennis van zaken niet verloren gaat. “Ik heb met veel enthousiasme in de politiek gewerkt,” besluit Nijhuis zijn toelichting.

Opvolger in de fractie, Henri Mors, is al vele jaren lid van de steunfractie en lid van het bestuur van de afdeling D66 Vechtdal. Sinds maart 2014 is hij lid van de raadscommissie, hierdoor kan de opvolging soepel en succesvol verlopen.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.