Home / archiefcentraal / feestelijke opening crossfit ommen

feestelijke opening crossfit ommen

Tijdens de feestelijke openingsdag kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen onder het genot van een hapje en een drankje. Meedoen aan de CrossFit trainingen die dag is ook mogelijk. De eerste 50 inschrijvers ontvangen een gratis CrossFit T-shirt en voor de eerste 25 bezoekers is er een aantal leuke gadgets.

Martijn Gaasbeek is, naast gecertificeerd CrossFit trainer level 2, ook Personal Trainer en hij geeft al enige tijd trainingen bij sportschool Sportrijk fit & gezond CrossFit trainingen, die druk bezocht worden. Met het openen van zijn eigen box, kan hij zich helemaal toeleggen op CrossFit en op het begeleiden van de deelnemers.

Populair
CrossFit, ontwikkeld in Amerika, is in korte tijd zeer populair geworden. Het is een van de nieuwe vormen van individueel sporten, waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden in één trainingsvorm. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 à 20 minuten. De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen, waardoor de deelnemers extra gemotiveerd raken.

Persoonlijk
Het deelnemersaantal per workout is nooit meer dan 10, waardoor de begeleiding veel persoonlijker gericht is. Dat verhoogt de kwaliteit van de workouts aanzienlijk. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van diverse attributen, zoals barbells, dumbells, kettlebells, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Het doel van CrossFit is om, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit, soepel, sterk en energiek te worden met bewegingen, die in het dagelijks leven voortdurend voorkomen. Door de snelle resultaten zal die zware boodschappentas ineens minder zwaar wegen en dat sprintje naar de trein wordt met gemak getrokken. Ook bij andere dagelijkse bezigheden, zoals traplopen, spelen met de kinderen, stofzuigen, fietsen en andere activiteiten is het verschil snel merkbaar.

Actie
CrossFit is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ben je nieuwsgierig geworden? Martijn nodigt iedereen van harte uit een kijkje te nemen op zaterdag 21 november en/of deel te nemen aan de speciale inschrijfactie waarbij de eerste 50 inschrijvers een T-shirt ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.crossfitommen.com

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.