expositie melkveehouderij in museum palthehof

Voor de tentoonstelling ‘Met het gat in de boter’ werkt het museum evenals in andere jaren met bruiklenen vanuit de bevolking. Daarvoor wordt op 31 december een inbrengochtend gehouden. Dan kan iedereen voor één jaar materiaal aan het museum beschikbaar stellen dat te maken heeft met de melkveehouderij door de jaren heen. Naast algemene voorwerpen moet je daarbij denken aan bijvoorbeeld documenten en foto’s over een koe, schetsen van dieren, circulaires van melkfabrieken, notulenboeken, documenten van dierenverenigingen, zakjes waarin melkgeld werd bezorgd of prijzen van veekeuringen. Kortom, alles wat met koeien en kalveren te maken heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.