Home / archiefcentraal / enquete in vilsteren over toekomst en leefbaarheid

enquete in vilsteren over toekomst en leefbaarheid

De werkgroep houdt zich bezig met voorzieningen en reuring in het dorp én met het thema zorg. Voordat de werkgroep inhoudelijk aan de slag gaat wil ze eerst onder de bewoners peilen waar behoefte aan is op het gebied van inzet van vrijwillige zorg, aanbieden van diensten en ontmoetingsmogelijkheden. De enquête is huis-aan-huis verspreid en kan op verschillende adressen weer ingeleverd worden, voor 13 november.

Een van de enthousiaste leden van de werkgroep is Dania Veltmaat. Zij vertelt hoe de werkgroep aan de slag is gegaan: “We zijn een paar keer met de groep bij elkaar gekomen om te bespreken waar we mee bezig willen gaan. Een heleboel dingen zijn niet snel te realiseren, moeten worden afgestemd met bestaande organisaties en activiteiten. Maar ik hou er niet van om maar af te wachten, ik wil aan de slag! De enquête is een eerste stap.”

Vraag en aanbod
“We hopen dat er veel mensen aan meedoen. Dan krijgen we een goed beeld van de wensen en behoeften van de bewoners. En daarna hopen we in het klein te kunnen beginnen met het koppelen van vraag en aanbod, bijvoorbeeld van diensten. Als het balletje maar rolt, daar gaat het om. We zien dan vanzelf wel wat er nog meer op ons pad komt. Ik heb er veel zin in, samen gaan we Vilsteren nog mooier maken!”

 

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.