Home / archiefcentraal / emms stunt bij koploper

emms stunt bij koploper

Juventa begon het sterkst aan het duel, door de vele aanvallers van Juventa was het voor EMMS even zoeken voordat het goed in positie stond. Bastin Kleinheerenbrink had even daarvoor al twee knappe reddingen verricht na persoonlijke fouten van EMMS. Na tien minuten spelen kwam EMMS uit het niets op voorsprong, Bastin Kleinheerenbrink stond aan de basis met een verre uittrap. De verdedigers van Juventa keken elkaar aan en Maurice Kosse controleerde de bal, kapte een man uit en schoot door de benen van de keeper raak.

EMMS had de zaken nu goed op orde en had het betere van het spel. Het kwam dan ook niet gelegen dat halverwege de eerste helft de scheidsrechter geblesseerd naar de kant moest, na een half uur ‘pauze’ stond de vervanger klaar om de wedstrijd over te nemen en deed dit met verve. Juventa werd met name gevaarlijk via de linkerflank maar zijn harde voorzetten werden niet op waarde geschat door de aanvallers, Mark Bosman en Erik Kosse waren in de defensie een rots in de branding. Laatstgenoemde is wederom bezig aan een uitstekend seizoen.

Maurice Kosse draaide vijf minuten voor de rust weg bij zijn directe tegenstander en schoot in de lange hoek, de rebound van Ferdy Poelman werd geblokt en zo de zekere 0-2 voorkomen. Yuri Hertsenberg kwam even later een teenlengte tekort om de score uit te breiden. In blessuretijd van de eerste helft kwam EMMS nog goed weg, een voorzet van de flank werd bij de eerste paal op het houtwerk geschoten.

Na rust ging Juventa met meer pressie spelen maar de hardwerkende middenvelders van EMMS zorgden ervoor dat de defensie niet serieus onder druk kwam, het handelsmerk ‘de voorzet’ werd door Juventa meerdere malen toegepast maar het werd maar één keer echt gevaarlijk maar de aanvaller had zijn dag niet en schoot de bal over het doel. EMMS wist zich enkele malen uitstekend onder de druk uit te voetballen en Ferdy Poelman liet zien waarom hij in de basis startte, met een mooie pass bediende hij Maurice Kosse, die lobde de bal over de tegenstander heen maar volleerde de bal vervolgens over het doel.

Twintig minuten voor het verstrijken van de tweede helft bracht Jord Anbergen EMMS op 0-2 en was een heuse verrassing in de maak, Erik Hein speelde Maurice Kosse in, die zag de opkomende Jord Anbergen en met een goede passeeractie kwam hij in het strafschopgebied en schoot degelijk tegendraads raak. Juventa ging alles-of-niets spelen met de lange bal, vijf minuten voor tijd kreeg het loon voor het offensief, de bal werd bij de tweede paal binnengekopt. Direct na de aftrap kreeg Maurice Kosse via Ewout Arkes de mogelijkheid om het duel te beslissen, maar hij ging voor eigen succes terwijl Ferdy Poelman vrij stond in het strafschopgebied. Na enkele hachelijke momenten wist EMMS de 1-2 over de streep te trekken en geheel onverwachts de punten mee te nemen naar Slagharen, dit is puur op werklust en mentaliteit binnengesleept.

Zondag staat er wederom een tegenstander van formaat op het programma, thuis treedt EMMS aan tegen Victoria’28, de huidige nummer 3 op de ranglijst.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.