Home / archiefcentraal / dorpsbewoners balkbrug maken zich zorgen over veranderingen veldzicht

dorpsbewoners balkbrug maken zich zorgen over veranderingen veldzicht

De nieuwe bewoners van Veldzicht zijn met name vreemdelingen met psychiatrische problemen. Een groot deel van hen blijft achter het hek, net zoals vroeger de tbs-ers, maar een deel is vrijwillig onder behandeling en mag, met toestemming, vrij in het dorp lopen. Balkbrug is opgegroeid met de tbs-kliniek en de nieuwe invulling van Veldzicht roept vragen op bij de dorpsbewoners.

Reden voor Plaatselijk Belang Balkbrug, de gemeente Hardenberg en de kliniek Veldzicht om een informatie-bijeenkomst te beleggen. Deze is goed bezocht maandagavond en de bewoners zijn blij dat zowel Veldzicht als de gemeente hun vragen serieus neemt. De bedoeling van de bijeenkomst was om de bewoners gerust te stellen en meer duidelijkheid te geven over welke groepen mensen er bij Veldzicht behandeld worden, nu en in de toekomst.

Voorlichting
Binnenkort gaat Veldzicht ook voorlichting geven op de basisscholen in het dorp, omdat met name ouders met kinderen vragen hebben over de veiligheid en in het voorjaar van 2016 komt er een open dag. Er is afgesproken met Plaatselijk Belang Balkbrug dat zij een telefoonnummer van Veldzicht onder de dorpsbewoners verspreiden, zodat mensen die vragen hebben over de patiënten of de zorg-instelling daar direct terecht kunnen.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.