Home / archiefcentraal / deelnemers enthousiast over ehbo cursus in ommen

deelnemers enthousiast over ehbo cursus in ommen

Door middel van een cursus van tweemaal twee uur, maakten de deelnemers kennis met de basisbeginselen van de Eerste Hulp. De cursisten leerden praktisch om te gaan met zaken die iedereen wel eens in zijn omgeving tegenkomt. Hoe beoordeel je bijvoorbeeld de toestand van een slachtoffer, hoe verleen je hulp aan iemand met een brandwond en hoe kan ik een bloedende snijwond stoppen?

Ook reanimatie en het bedienen van een AED, een automatische externe defibrillator, die op steeds meer openbare plekken aanwezig is, kwamen aan de orde. De deelnemers aan deze cursus waren erg enthousiast en vonden het bijzonder leerzaam. De algemene mening was dan ook, dat zelfs met een cursus van slechts twee middagen, ze een eind op weg waren als huis-tuin-en-keuken-hulpverlener.

Nieuwe cursussen
Begin volgend jaar wordt deze cursus nog een keer gegeven en deelname is gratis. Opgeven voor deze cursus is mogelijk bij de gastvrouwen in wijksteunpunt Nijenhaghen Patrijsstraat 2 in Ommen. Er is plaats voor vijftien deelnemers. De afdeling Ommen van het Rode Kruis biedt voor volgend jaar ook de volgende cursussen aan: ‘EHBO voor ouders met jonge kinderen’ en ‘EHBO voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisonderwijs’. Neem voor meer informatie contact op met Hans Kersbergen via h.kersbergen@home.nl

Het Rode Kruis heeft als doelstellingen het bieden van directe hulp in noodsituaties, het versterken van de zelfredzaamheid en het vergroten van de hulpbereidheid. EHBO-cursussen leveren daar een bijdrage aan. De cursussen moeten het aantal Nederlanders met EHBO-kennis-en-vaardigheden vergroten en daarmee de hulpbereidheid van mensen verhogen. De bedoeling is dat mensen in staat en bereid zijn om goede eerste hulp te verlenen, waarbij ze zichzelf of anderen effectief helpen in situaties waarin dat nodig is.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.