de vogelvriend houdt regionale vogelshow in dalfsen

Ruim 700 vogels, zoals kanaries, tropen, parkieten, papegaaien, Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters zijn door een groot aantal enthousiaste leden ingeschreven en worden na de keuring tentoongesteld. 

De vogels worden dinsdag voorafgaande aan de show gekeurd volgens de standaardeisen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Hiervoor komen negen keurmeesters in actie, ieder met hun eigen specialisme, die de grote verscheidenheid aan vogels keuren op onder andere aftekening, conditie, kleur, formaat en model.

Woensdag benutten de leden van de vereniging om de show verder in te richten en de uitslagen van de keuring te verwerken. De prijsuitreiking vindt ‘s avonds voorafgaand aan de officiële opening plaats. De vogelshow is voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze hobby. Collega-kwekers uit de hele regio delen graag hun kennis van en passie voor de vogelliefhebberij met elkaar en het publiek.

De tentoonstelling vindt plaats in de Panoramazaal in de Trefkoele+ en is voor publiek geopend op donderdag 3 december van 10.00 tot 22.00 uur, vrijdag 4 december van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 5 december van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.vogelvrienddalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.