Home / archiefcentraal / dalfser dichter beschrijft geschiedenis van de haersoltes

dalfser dichter beschrijft geschiedenis van de haersoltes

Restaurant De Barones is dan ook niet voor niets vernoemd naar de familie en ook de VII Deugden hoort in dat rijtje thuis. De familie was nauw verbonden met buurtschap Gerner bij Dalfsen. Daar dicteerde Amoene vaak ’s nachts wat later door haar verzorgster en secretaresse, Siska Kuipers, werd getypt. Kuipers was een goede vriendin van Amoenes ouders. De heer Van Haersolte had wat bos en enkele boerderijen. Hij liet hij in 1930 een huis bouwen dat ‘huize Gerner’ werd genoemd. Amoene hield van het Overijsselse landschap.

Tijdens de pauze konden de aanwezigen kijken in een kamer van het hotel dat door Lex Bol was ingericht in de stijl van de tijd waar Amoene haar literaire werken maakte. Meer over het leven van de Haersoltes vind je hier.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.