dalfsen krijgt ijsbaan op kerkplein

Op donderdag 10 december wordt de schaatsbaan opgebouwd, zodat schaatsliefhebbers op vrijdag 11 en zaterdag 12 december kunnen schaatsen. Hoofdsponsor Rabobank en de Industriële Club Dalfsen hebben dit mogelijk gemaakt. Daarbij zijn nog allerlei andere acties en optredens te verwachten voor Make-A-Wish.

Organisatoren Miranda Brandsema, Jeannet Knoll, Monique Snijder en Barbera van Nieuwenhuizen hopen dat het dorp drie dagen lang vol zal stromen. Op vrijdag 11 december wordt het Dalfser Kerstfestijn georganiseerd met alle ingrediënten van de voorgaande jaren: Kerstmarkt in het centrum en een kerstmarkt bij de roomskatholieke kerk. De winkels blijven open tot 22.00 uur en de arrenslee rijdt rondjes. De kerstman is aanwezig en er is een springkussen voor de kinderen.

Activiteiten
Maar ook is er een gratis suikerspin, een levende kerststal, ganzenstoet en zijn er optredens van de Stuwzangers, Just For Fun, Akousate, Country Line Dancers en midwinterhoornblazers. En alles is te volgen via Vechtdal FM, want er lopen reporters rond om iets van de sfeer te delen. “Maar natuurlijk hopen we dat iedereen zelf even komt voor de gezelligheid en het samenzijn, of om te doneren. Misschien kunnen (sport)verenigingen, bedrijven en scholen zelf een eigen actie bedenken dat een bedrag oplevert voor Make-A-Wish!”, zeggen de commissieleden enthousiast.

Die vrijdag wordt in samenwerking met de Oranjevereniging ook de Lampionnenoptocht gehouden en kunnen bezoekers veel leuke prijzen winnen bij het Rad van Avontuur. Alle winnaars krijgen op vrijdagavond 21.00 uur en zaterdag 18.00 uur de prijzen uitgereikt, geschonken door leden van Ondernemend Dalfsen.

Horeca
Ook op zaterdag is er van alles te doen. De gezamenlijke horeca is drie dagen aanwezig in de feesttent op het Kerkplein en biedt die zaterdag voor €7,50 een stamppotmaaltijd aan. Opgeven daarvoor kan via roepel@hofvandalfsen.nl. Een deel van de opbrengst is voor Make-A-Wish. Om 20.00 uur mogen de dj’s het Glazen Huis verlaten en wordt het bedrag bekend gemaakt, waarna een spetterend eindfeest volgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.