cultureel cafe dalfsen verzorgt voorstelling in fraterhuis

Amour Fou ging vorig jaar op het filmfestival van Cannes in premiere en sluit aan bij de lezing van filmjournalist Harry Peters in het Cultureel Café van vrijdag 23 oktober. Overigens is ook zonder kennis te hebben van deze presentatie de film de moeite waard. Iedereen is welkom. In deze film vertelt cineaste Jessica Hausner over het leven en de dood van de Duitse romantische dichter en toneelschrijver Heinrich von Kleist, die in 1811 met de doodzieke Henriette Vogel een zelfmoordpact sloot.

Doodgaan door gelijktijdig te sterven: dat zou volgens de dichter echte liefde zijn waar alles om draait. Hoewel de materie zwaar lijkt, is het eerder een film die met een lichte knipoog het leven van rijkelui in de 19e eeuw neer zet. Een prachtig kostuumdrama in een van alle warmte gespeend milieu. Die kilheid is terug te vinden in de filmstijl van de maakster. Meer ‘fou’ (dwaas), dan ‘amour’ (liefde)? Dat mogen de kijkers zelf uitmaken.

Kaartverkoop

De voorstelling van Cultureel Café Dalfsen in combinatie met Filmtheater Fraterhuis is voor iedereen toegankelijk en wordt gehouden in het Fraterhuis. De voorstelling begint om 13.30 uur en de entree bedraagt €8,50 en Vrienden van het Fraterhuis betalen €6,50. Kaarten reserveren kan via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Aan de zaal op de middag zelf zijn de kaarten verkrijgbaar vanaf 13.00 uur.
.
Neem voor meer informatie contact op met 0529-432798. Is (zelfstandig) reizen moeilijk of bezwaarlijk voor je? Neem dan contact op
met Trudy de Jong via 0529-432200. Voor maximaal acht personen biedt de organisatie vervoer aan per mini-bus tegen betaling van €7,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.