Home / archiefcentraal / crisisopvang vluchtelingen in ommen beeindigd

crisisopvang vluchtelingen in ommen beeindigd

De vijftig vluchtelingen die vanaf dinsdag zijn opgevangen in sporthal De Slaghen in Ommen, zijn vanmiddag vertrokken naar Friesland. Het COA heeft voor hen een andere opvangplek geregeld. Met het vertrek van de vluchtelingen is de crisisopvang in de sporthal beëindigd.

De vluchtelingen zijn rond 15.30 uur opgehaald door het COA. De groep wordt tijdelijk opgevangen in een crisisopvanglocatie in Ureterp in de Friese gemeente Opsterland.

Burgemeester Mark Boumans: “Ik heb gezien hoe hard er door heel veel medewerkers en vrijwilligers is gewerkt om deze crisisopvang zo goed mogelijk te organiseren. Mede dankzij hun inzet zijn de afgelopen dagen in een ontspannen sfeer verlopen. Wij hebben deze inzet heel erg gewaardeerd.”

Knutselen en breien
Ommen heeft de vluchtelingen gastvrij ontvangen, meent de burgervader. “Vrijwilligers hebben kleding, knuffels en speelgoed gebracht. De kinderen zijn bij de naastgelegen school op bezoek geweest en konden zich uitleven in het overdekte speelparadijs. Dankzij de vrijwilligers heeft deze groep zich niet hoeven te vervelen. Er is geknutseld met de kinderen, er zijn sportactiviteiten georganiseerd, er was een breicafé voor de vrouwen en er is zelfs een kapster langs geweest. Geweldig om te zien hoe Ommen deze tijdelijke inwoners welkom heeft geheten. Daar ben ik trots op.”

Nu de crisisopvang is beëindigd, wordt de sporthal leeggeruimd. De hal kan vanaf volgende week weer door de sportclubs en –verenigingen en door scholen gebruikt worden voor de reguliere sportactiviteiten.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.