Home / archiefcentraal / crisisopvang in de slaghen verloopt rustig

crisisopvang in de slaghen verloopt rustig

Dinsdagmiddag kwam de eerste groep van veertig vluchtelingen aan in sporthal De Slaghen. Woensdagmiddag heeft het COA nog eens tien vluchtelingen naar Ommen gebracht. De in totaal vijftig vluchtelingen worden tot vrijdagmiddag opgevangen in de sporthal, die tijdelijk als crisisopvanglocatie is ingericht. De crisisopvang verloopt tot nu toe rustig en de sfeer in de hal is goed.

De leerlingen van de naastgelegen school Het Palet hebben dinsdag, nog voordat de vluchtelingen arriveerden, een kijkje genomen in de sporthal zodat ze konden zien waarom ze deze week niet in de hal kunnen gymmen. Zij hebben tekeningen gemaakt, die door de leerkracht naar de hal zijn gebracht om de sporthal op te fleuren.

Een vrijwilliger uit Ommen heeft speelgoed en knuffels gebracht en hier wordt door de kinderen die in de hal verblijven volop mee gespeeld. Vrijwilligers van Landstede Welzijn verzorgen woensdag een sportactiviteit voor de vluchtelingen. Woensdagavond komt een vrijwilliger uit Ommen naar de crisisopvang om te knutselen met de kinderen.

Nadat de vluchtelingen vrijdag naar een andere opvanglocatie vertrokken zijn, wordt de sporthal leeggeruimd zodat de hal weer gebruikt kan worden voor reguliere sportactiviteiten.

Lees ook

D66 lijsttrekkers in Dalfsen, Ommen en Hardenberg

REGIO – In maart 2022 doet D66 in de drie Vechtdalgemeentes Dalfsen, Ommen en Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.