collecteweek ommen brengt 6740 voor diabetes fonds

“Bedankt, Ommen!”, zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. “Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet. Mede dankzij de collecteweek kunnen wij belangrijk onderzoek naar de genezing van diabetes voortzetten.” 

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Iedereen kan het krijgen, en iedere week komen er in ons land 1000 mensen met diabetes bij. Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten, zoals hart- en vaatziekten, dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.

Onderzoek
Dankzij onderzoek is al veel bereikt, waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en blijven ze gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in en betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.

Inwoners van Ommen die geen collectant aan de deur hebben gehad, kunnen alsnog geld overmaken op IBAN NL58 INGB 0000 0057 66, ter name van het Diabetes Fonds in Amersfoort. Bel voor meer informatie naar 033-4622055 of kijk op www.diabetesfonds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.