cns ommerkanaal verhuisd

Het was wel even wennen maandagmorgen. Alle kinderen zochten het eigen lokaal op en ouders en leerlingen verkenden de benedenverdieping. De tafeltjes en stoeltjes zijn voorzien van namen, zo vonden alle kinderen hum eigen plekje weer terug. De kleuters hebben het grootste lokaal in het gebouw, waar de afgelopen jaren de Havoleerlingen van het Vechtdalcollege in vertoefden. Dat het gebouw door leerlingen van het voortgezet onderwijs is gebruikt, is goed te zien. In de lokalen zijn nog de overblijfselen van Franse woordjes, mooie muurschilderingen en kunstzinnige bouwsels. Voor de kinderen van Ommerkanaal allemaal erg interessant.

De school aan het Ommerkanaal staat van november tot en met december in de steigers. Er gaat dan ook heel wat veranderen. Zo wordt het hele dak extra goed geïsoleerd en wordt op enkele plekken het nog overgebleven enkel glas vervangen voor thermopane. Hiermee hoopt de school te voldoen aan de voorwaarden voor energielabel B.

Ventilatie
Binnen de school wordt in elke klas een ventilatiesysteem geïnstalleerd. Tot nu toe was het erg moeilijk om de school goed te ventileren en goede luchtkwaliteit ondersteunt de schoolprestaties van de kinderen. Bovendien was het tijdens de zomermaanden in veel lokalen gewoon te warm om goed les te kunnen geven. Maar de grootste verandering in de school is de realisatie van een extra leslokaal op de zolder. Doordat de school de laatste jaren zoveel is gegroeid, is een extra lokaal noodzakelijk. Na de verbouwing heeft de school er een lokaal van 64 m2 bij. Groep 7/8 heeft er nu al zin in, want zij zijn de kinderen die in het nieuwe lokaal les krijgen.

Toch moeten deze leerlingen nog even geduld hebben, want de heropening van de school is pas begin januari. Tot die tijd is Strangeweg 25 de locatie waar 85 leerlingen elke dag naar toe gaan. Dit kostte de nodige voorbereidingen en procedures. Wethouders Scheele en Ter Keurst hebben hun mensen op het gemeentehuis gemobiliseerd en ervoor gezorgd dat één en ander soepel verliep. Binnen enkele weken is het gebouw gekeurd en geschikt gemaakt voor kinderen van het basisonderwijs.

Brandveilig
Maandagmorgen kwam wethouder Scheele zich persoonlijk op de hoogte brengen van de brandveiligheid van het pand. Hij legde de kinderen uit hoe belangrijk het is om het ontruimen goed te oefenen, “Dan kom je”, zo sprak hij de kinderen toe, “bij calamiteiten niet voor verrassingen te staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.