Home / archiefcentraal / campagneteam fiets op modus aan bezocht vechtdal college

campagneteam fiets op modus aan bezocht vechtdal college

Fietsmodus is een app die zowel landelijk als regionaal wordt gepromoot onder jongeren. Het gebruik van de app stimuleert jongeren om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Wanneer jongeren de app aanzetten en tijdens het fietsen geen gebruik maken van hun mobiele telefoon, verzamelen ze punten en maken ze kans op mooie prijzen. Hoe langer ze tijdens het fietsen van hun apps af weten te blijven en hoe vaker ze de Fietsmodus-app gebruiken, des te groter de kans op één van de vele prijzen. Zo kunnen ze onder andere bioscoopkaartjes, shirts of een fiets winnen.

In de aula van het Vechtdal College stond maandag een speciale Fietsmodus marktkraam opgesteld. Vanuit deze marktkraam werden diverse gadgets uitgedeeld, waaronder NFC-chip stickers en flesjes water. Het campagneteam ging in gesprek met jongeren, om ze bewust te maken van de gevaren van mobiel telefoongebruik in het verkeer en er werd uitleg gegeven over de Fietsmodus app. Van oktober tot en met eind november staat de Fietsmodus marktkraam bij verschillende middelbare scholen, hoge scholen, universiteiten en openbare plekken in Oost-Nederland.

Samenwerking
De ‘Fiets op, modus aan’ campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ROV Oost-Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de samenwerkende gemeentes.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.