breedband nieuwleusen weer een stap dichter bij

Nieuwleusen Synergie heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van een business case en financieringsvoorstel voor de realisatie van breedband in het buitengebied, de kern en het industriegebied van Nieuwleusen. Om de financiering van de business case mogelijk te maken wordt een gemeentelijke garantstelling gevraagd. Bewoners in het buitengebied dragen zelf bij aan de financiering door een bijdrage in de kosten voor een aansluiting.

Voordat de gemeenteraad een definitieve garantstelling kan verstrekken en er gestart kan worden met de aanleg, moet nog aan enkele randvoorwaarden worden voldaan. Eén van de voorwaarden is dat minimaal 60% van de adressen in het buitengebied en 30% van de adressen in de kern meedoet. Hier ligt een belangrijke uitdaging voor Nieuwleusen Synergie om dit door vraagbundeling te realiseren. Daarnaast moet worden voldaan aan Europese regelgeving om garantstelling te kunnen verstrekken.

[poll id=30]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.