Home / archiefcentraal / bijzondere messiah in grote kerk dalfsen

bijzondere messiah in grote kerk dalfsen

“De Messiah, één van de meest geliefde composities aller tijden, is bij uitstek geschikt voor de kersttijd”, zegt artistiek leider Marit Broekroelofs. “Het is een aaneenschakeling van voor iedereen herkenbare en dus zeer menselijke gemoedstoestanden: verdriet, trots, vreugde, angst, medelijden en saamhorigheid”. De aankondiging, geboorte en betekenis van het leven van de Messias worden in dit werk muzikaal verbeeld en dat levert een schitterend werk op met prachtige muziek, grootse koren en liefelijke aria’s.

Bijzonder is ook de aanwezigheid van kunstschilder Marc de Klijn. Hij schildert gedurende het concert live op het podium een doek waarbij hij zich laat inspireren door de tekst en muziek van Messiah. Zonder precies op inhoud en effect van het totaal vooruit te lopen zal de uitvoering van de muziek en de schilderkunstige performance een bijzonder majesteitelijk karakter dragen.

Margaretha Consort
Het professionele en internationale ensemble Margaretha Consort tekent voor de uitvoering. Dit barokensemble staat garant voor een delicate en elegante vertolking van de muziek van Händel. Met een koor van zestien professionele barokzangers en een orkest van oude instrumenten klinkt deze Messiah je haast nieuw in de oren. Het bekende Hallelujakoor bijvoorbeeld is in zichzelf zo prachtig en puur en juist in een bescheiden bezetting komt dat zoveel meer tot zijn recht.

Het concert valt ook prachtig samen met de jaarlijkse kerstmarkt in Dalfsen rondom de Grote Kerk. Dat wordt dus een middagje vrij nemen, gezellig over de markt slenteren, even een hapje eten en dan om half 8 het concert: een heerlijk winters middagje vol sfeer.

Line-up
Margaretha Consort&Choir, onder leiding van Nicolas Fink
Joanne D’Mello – sopraan
Lucile Richardot – mezzosopraan
Fernando Guimarães – tenor
Konstantin Wolff – bas.

De uitvoering begint op vrijdag 11 december om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 18.45 uur. Kaarten kosten €30,00 in de voorverkoop en zijn te bestellen via www.margarethaconsort.nl. Aan de deur betaal je €35,00. Studenten mogen op vertoon van hun pas naar binnen voor €10,00 en kinderen tot 14 jaar betalen maar €5,00 voor een kaartje.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.